NL | EN

Internationale prijs architectuurkritiek voor leden Vakgroep Architectuur en Stedenbouw

110929_OASE_Cover_LARGEHet International Committee of Architectural Critics (CICA) onder voorzitterschap van de gerenommeerde architectuurhistoricus en -criticus Joseph Rykwert heeft op haar symposium tijdens het UIA World Congress Tokyo 2011 dat plaatsvond op 28 september 2011 een reeks prijzen toegekend aan recente publicaties met betrekking tot architectuur. In de jury van de CICA Awards 2011 zetelden naast de voorzitter Joseph Rykwert ook nog Manuel Cuadra (Duitsland), Sengül Gür (Turkije), Louise Noelle (Mexico) en Jennifer Taylor (Australië). 

Het themanummer Constructing Criticism van het tijdschrift OASE (nr. 81), dat mee door Johan Lagae werd geredigeerd en waarvoor Maarten Delbeke en Christophe Van Gerrewey een bijdrage schreven, werd bekroond met de CICA Pierre Vago Journalism Award 2011. Deze prijs is vernoemd naar architect Pierre Vago die jarenlang hoofdredacteur was van het toonaangevend blad L’Architecture d’Aujourd’hui en in 1948 de International Union of Architects oprichtte. U kunt OASE #81 raadplegen in onze vakgroepbibliotheek of in full text online op http://www.oasejournal.nl/en/Issues/81. Via deze website kan u trouwens ook het volledige archief van alle nummers tot 2010 consulteren.

Categorieën: Beurzen en Prijzen , Publicaties
Trefwoorden: , , , , ,