NL | EN

Elephant’s Dream

elephants_dream_1Op donderdag 2 april om 20 u wordt in de Sphinx cinema de documentaire Elephant’s Dream vertoond. Elephant’s Dream’ verhaalt over drie werknemers van staatsinstellingen in de Democratische Republiek Congo. Ze werken in een treinstation, een postkantoor en een brandweerkazerne. Ondanks hun moeilijke werkomstandigheden, tonen deze individuen dat ze trots zijn en de moed hebben om vooruit te gaan. Het is een integere documentaire over een land in transitie met een uniek perspectief op de levens van de Congolezen.

Na de vertoning gaan Karen Büscher en Luce Beeckmans met filmmaker Kristof Bilsen in debat. Beiden doen ze onderzoek naar Afrikaanse steden als post-doctoraal onderzoeker aan de Universiteit Gent, respectievelijk aan de vakgroep Conflict- en Ontwikkelingsstudies en de vakgroep Architectuur en Stedenbouw. Terwijl Karen Büsher onderzoek voert naar de werking van de Congolese staat in de context van institutionele crisis en daarbij voornamelijk op zoek gaat naar de dagdagelijkse actoren en praktijken die daarachter schuilgaan, onderzoekt Luce Beeckmans hoe koloniale architectuur en stedenbouw in onder meer Congo tot op vandaag door verschillende actoren worden hergebruikt en toegeëigend en ondanks hun vaak erbarmelijke staat een belangrijk aspect van het hedendaagse stedelijke landschap vormen.

Meer info:
http://www.elephantsdream-film.com
http://www.sphinx-cinema.be/film/elephants-dream
https://www.facebook.com/events/431996563621576/

Categorieën: Lezingen en Symposia
Trefwoorden: , , ,