NL | EN

Panelgesprek over architectuur tentoonstellen

Panelgesprek over architectuur tentoonstellen

Donderdag 5 maart 2015, 19u30, aud. D

De laatste expolab-lezing is een panelgesprek met Jan De Vylder (aDVVT), Joachim Declerck (AWB), Dirk Somers (Bovenbouw), Kersten Geers (office KGDVS), Kris Kimpe, Lionel Devlieger (Rotor) en Richard Venlet. Deze architecten en ontwerpers hebben de afgelopen jaren met belangwekkende projecten bijgedragen aan het domein van architectuurtentoonstellingen en het maken van tentoonstellingen in binnen- en buitenland. 

De à la manière de-ontwerpen die onze studenten maakten naar analogie met de tentoonstellingspraktijken van elk van deze ontwerpers dienen als voorzet voor dit gesprek. Welke tentoonstellingsstrategieën hanteren de verschillende praktijken? Hoe zien ze zelf de relatie tussen het maken van (architectuur)tentoonstellingen en hun ontwerppraktijk? Hoe schatten zij het potentieel in van het integreren van een tentoonstellingswerking in het architectuuronderwijs? 

Panelgesprek in het Nederlands, gemodereerd door Maarten Liefooghe en Stefaan Vervoort. 

http://www.expo-lab.be

Categorieën: Lezingen en Symposia
Trefwoorden: , , , , , , , ,