NL | EN

Hubert Peeters, Lovers on a Bench

20150520114135-1Hubert Peeters, Lovers on a Bench
Op mijn gezicht heeft niemand mijn gelaat gelezen. Minnegedichten 1944-1995

Hubert Peeters (1919-2015) heeft een succesvolle beroepsloopbaan opgebouwd te Brugge en Brussel als medicus en wetenschapper. Daarnaast is hij vooral bekend als een van de eerste en grootste naoorlogse verzamelaars van hedendaagse kunst in België. Zijn legendarische collectie pop-art, met vele belangrijke werken van Marcel Broodthaers, is nu opgenomen in de collecties van het Van Abbemuseum en het MoMa. Peeters was mede-oprichter, met Kaspar König en Isy Fiszman, van het kunstenaarsinitiatief A 37 90 89 te Antwerpen in 1969 en gastheer van de stichtingsvergadering in zijn woning in Brugge.
Hubert Peeters heeft gedurende zijn hele leven, naast korte artikelen en gelegenheidsteksten over kunst, ook veel poëzie geschreven. Deze bundel bevat een selectie van representatieve, niet eerder gepubliceerde minnegedichten.
Naast de gedichten bevat de publicatie een portfolio met installatiefoto’s van George Segal’s Lovers on a bench, het eerste popart-werk dat Hubert Peeters gekocht heeft, evenals twee interviews met Hubert Peeters: de tekst van een interview van Marcel Broodthaers met zijn vriend en verzamelaar, de neerslag van een avondlijk gesprek in het voorjaar van 1967 in het appartement van Peeters aan zee in Oostende, verschenen in Le Point. Journal des Arts Plastiques, 32, en een DVD met een gesprek tussen Bart Verschaffel en Hubert Peeters opgenomen op 9 maart 2013 in Brussel.

De publicatie is mogelijk gemaakt door de steun van de Erven Hubert Peeters.

De publicatie is vormgegeven door FOREST (Joris Kritis & Richard Venlet).

A&S/books, 2015
250 genummerde exemplaren
52 blz., 14,8 x 21, Ill. zw/kleur, met DVD.
ISBN/EAN : 9789076714455
Verkoopprijs: 35,- euro.
Verdeling: Exhibitions International, Leuven

Categorieën: Publicaties
Trefwoorden: