Digitalisering belgische architectuurtijdschriften

INBOX)38404In 2013 zijn de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience (EHC), de Universiteitsbibliotheek Gent (UGent), de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven gestart met de digitalisering van Belgische architectuurtijdschriften. Het project wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van het Fonds Inbev-Baillet Latour, onder de koepel van de Koning Boudewijnstichting.

In 2014 werden drie belangrijke Belgische architectuurtijdschriften gedigitaliseerd: L’Émulation, L’Habitation à bon marché en Bâtir. In deze tweede nieuwsbrief stellen we het laatste tijdschrift voor dat werd geselecteerd voor digitalisering binnen dit project, L’Ossature métalllique (1932-1948), en geven we een overzicht van de stand van zaken. Volg het project op www.architectuurtijdschriften.be

Op 5 november 2015 (20 u) stellen de partners de gedigitaliseerde tijdschriften voor aan het publiek in de Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, met een lezing van prof. Hélène Jannière (Université Rennes 2).

Categorieën: Bibliotheek