NL | EN

BIM – Een handboek voor de bouw in België – Launch event 20 oktober

Header_BIMBIM (het Bouw Informatie Model) leidt een technologische revolutie in van bij het ontwerp, de bouw tot zelfs het beheer van zowel gebouwen als infrastructuurwerken.

BIM maakt het mogelijk, door het beheer van informatie, de bouwwerken op een meer betrouwbare, snellere en meer economische manier te ontwerpen, te bouwen en uit te baten. BIM is een ideaal hulpmiddel om op een efficiënte en duurzame wijze te bouwen en de kosten gedurende de hele levenscyclus te beheersen. BIM bevordert samenwerking tussen ontwerpers, aannemers en andere betrokken actoren.

De realisatie van deze droom wordt slechts mogelijk wanneer vooraf duidelijke afspraken en samenwerkingsregels zijn bepaald die nageleefd worden door alle actoren. VBA, G30, ORI, de controleorganismen en IFMA hebben daarvoor een handboek met goede praktijken voor de bouwsector in België opgemaakt.

Dit handboek wordt publiek voorgesteld op een Launch Event op 20 oktober 2015, om 16u, in Tour & Taxis, Brussel.

http://www.chaireadeb.be/BIM_NL.html

Categorieën: Lezingen en Symposia
Trefwoorden: