NL | EN

Beyond BIM

beyondBIM2015Beyond BIM is een open onderzoeksseminarie dat ingaat op de combinatie van gebouwdata (BIM) met simulatie-, sensor-, GIS-, erfgoed- en FM-data.

Dit seminarie vindt plaats op 9 december 2015 in de vakgroep Architectuur en Stedenbouw (UGent). Dit wordt georganiseerd door Pieter Pauwels en Stefan Boeykens (DStudio, KULeuven), met sterke ondersteuning door Bureau Bouwtechniek Antwerpen.

In dit symposium worden verschillende mogelijkheden besproken om gebouwdata (BIM) te combineren met data die beschikbaar is uit andere toepassingsdomeinen (simulatie-, sensor-, GIS-, erfgoed-, product- en FM-data). We verwelkomen in het bijzonder bijdragen die starten buiten een BIM-omgeving en trachten om hun type data (bv. GIS) toegankelijk te maken voor de architecturaal ontwerper en het bouwbedrijf via BIM-modellen. Ook bijdragen ivm. IT-technische uitdagingen in dergelijke combinaties zijn zeer welkom, net als bijdragen met betrekking op veelbelovende onderzoekslijnen en specifieke toepassingen.

http://users.ugent.be/~pipauwel/BeyondBIM2015.html

Categorieën: Lezingen en Symposia
Trefwoorden: ,