JOKERWEEK 2016

Werken aan Wijk13_ArbeidVan 21 tot en met 25 maart organiseert de Vakgroep Architectuur & Stedenbouw i.s.m. studentenvereniging De Loeiende Koe de jaarlijkse Jokerweek.

De editie van dit jaar draagt de titel Werken aan Wijk 13, en daarbij trekken de studenten de stad in om te sleutelen aan de wijk rond het rectoraat van de UGent. De hele week wordt de parking van het rectoraat afgesloten. In samenwerking met de universitaire diensten zoeken we de grenzen van de parkeerdruk op en maken we nieuw publiek domein.

Het project is onderdeel van een onderwijs-innovatieproject van de Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur, waarbij ook studenten uit de opleidingen geschiedenis en sociaal werk en sociale pedagogiek betrokken zijn. In de loop van de week werken deze studenten aan 15 projecten die de relatie tussen stad en universiteit onder de aandacht brengen.

Deze projecten worden op vrijdag 25 maart tentoongesteld tijdens het stadsfestival dat zich op en rond het parkeergebouw van het rectoraat zal ontvouwen, aan de Sint-Pietersnieuwstraat 25, onder de naam ‘Jokerse Feesten’.
Die dag is er vanaf 11u een “koers” voor scholen uit de buurt, voor studenten en voor personeel van de UGent. De universiteit is gastwijk binnen de Gentse 6-wijkse en kandideert als 13e wijk (www.6wijkse.gent) voor dit evenement. De koers start op de Scheldekaai achter het rectoraat en klimt via de Kantienberg naar de aankomstlijn die zich op het St-Pietersplein bevindt. Tussen 14u en 15u is er een ceremonie met de prijsuitreiking van de koers, de inhuldiging van een kunstinstallatie op de site van het rectoraat en de opening van het tentoonstellingsparcours op de site langs de Sint-Pietersnieuwstraat. Aansluitend zijn er muziek-optredens op de parking van het rectoraat.

Meer informatie over het hele evenement vindt u vanaf 21 maart op de website van de Jokerweek 2016: www.jokerweek.be

Categorieën: Jokerweek