NL | EN

Kunst en cultuur als motor van stadsvernieuwing

triennale_0Maandag 24/10, 18u30, auditorium M, heeft de eerste lezing in het kader van Architectuurontwerpen 2 plaats.

Kunst en cultuur als motor van stadsvernieuwing
Till-Holger Borchert
Directeur Brugse Musea

In 2015 werd in Brugge een nieuwe triënnale gelanceerd met als doelstelling kunst in openbare ruimte te plaatsen en zo ruim mogelijk toegankelijk te maken. In een stad als Brugge zijn degelijke ingrepen in de historische en beschermde binnenstad op zijn allerminst evident. Door de themakeuze en een opzet die vooral mikte op de relatie tussen beeldende kunst, architectuur en stedenbouw werd het mogelijk een inhoudelijke debat te ontketenen over de betekenis van ruimte in de stad in het verleden, het heden en in de toekomst. De voordracht gaat maakt enkele aantekeningen over het project, zijn draagkracht, verschillende culturele en politieke agenda’s en blijkt vooruit na de volgende editie.

Categorieën: Lezingen en Symposia
Trefwoorden: ,