NL | EN

Colonial Infrastructures. Notes on Politics, Building and Bureaucracy in the Former Belgian Congo

IMAGE 1Johan Lagae, ‘Colonial Infrastructures. Notes on Politics, Building and Bureaucracy in the Former Belgian Congo, La Loge, Brussel, donderdag 10 november 2016, 19h30

In La Loge, een expositieruimte in Brussel, loopt momenteel de tentoonstelling ‘Le Réduit’, waarin kunstenaar Sven Augustijnen via een installatie met oorspronkelijk archiefmateriaal ons een blik gunt op het markante project dat de Belgische overheid in de jaren 1950 opzette voor de bouw van een stad en legerbasis in Kamina in Congo. In het kader van deze tentoonstelling geeft Johan Lagae een lezing over de gewone, bijwijlen zelfs banale architectuur die in de voormalige kolonie is gebouwd door vaak vergeten architecten die in loondienst waren bij de dienst Openbare Werken van de koloniale overheid. De lezing is open voor publiek, en sluit een ééndaagse workshop af in La Loge rond de problematiek van ‘Colonial infrastructures’.

Locatie: La Loge, Kluisstraat / rue de l’Ermitage 86, B-1050 Brussel; voertaal: Engels
Meer info: http://la-loge.be/event/colonial-infrastructures

Categorieën: Lezingen en Symposia
Trefwoorden: