Open deur faculteitsbibliotheek ingenieurswetenschappen en architectuur-ugent.

Picture1Op zondag 27 november 2016, Dag van de Wetenschap, organiseert de UGent (net als vele andere actoren) tal van publieksactiviteiten rond wetenschappen en technologie.

U kan die dag een bezoek brengen aan De Faculteitsbibliotheek Ingenieurswetenschappen en Architectuur. De bibliotheek is vrij toegankelijk van 10u tot 17u. Er staan twee rondleidingen op het programma, met toelichting bij het ontwerp en de collectie door Mieken Osselaer, Faculteitsbibliothecaris. De eerste start om 11u , de tweede om 15u. Hiervoor dient u vooraf in te schrijven via deze link.

De Faculteitsbibliotheek is de transformatie van de negentiende-eeuwse practicumzaal Natuurkunde. Na sluitingstijd kan ze worden omgevormd tot een lezingenzaal. Het ontwerp van OFFICE Kersten Geers David Van Severen won de Belgische Prijs voor Architectuur in 2015, categorie kleine interventie.

Voor meer informatie contacteer Mieken Osselaer, Faculteitsbibliothecaris Ingenieurswetenschappen & Architectuur – UGent- Jozef Plateaustraat 22 – 9000 Gent – 09 264 40 17 – mieken.osselaer@ugent.be

Categorieën: Bibliotheek