African Urban (History) Matters

Affiche_GAPSYM10_550Sessie “African Urban (History) Matters. Collaborative Research between UGent and UWC/UNIKIN”, GAPSYM10, 8 december 2017

Op 8 & 9 december 2016 vindt in het Pand, Gent, de 10de editie plaats van GAPSYM, het jaarlijkse symposium van het Gents Afrika Platform. Omwille van de jubileumeditie wordt deze maal de internationale samenwerking op het vlak van onderwijs en onderzoek tussen UGent en Afrikaanse partners in de kijker gezet.

Op 8 december (9h30-11h00) organiseren prof. Johan Lagae en prof. Michiel Dehaene een sessie onder de titel “African Urban (History) Matters” waarin resultaten worden gepresenteerd op het vlak van masterproeven zowel als van onderzoeksprojecten en publicaties, die tot stand kwamen in de jarenlange samenwerking tussen de Vakgroep Architectuur en Stedenbouw en twee Afrikaanse partners: de University of Western Cape (Cape Town, Zuid Afrika) en de Université de Kinshasa (Kinshasa, Democratische Republiek Congo).  Voor UWC zullen prof. Premesh Lalu, prof. Patricia Hayes en dr. Bradley Rink participeren; de UNIKIN wordt vertegenwoordigd door prof. Jacob Sabakinu Kivilu. Voor de vakgroep neemt, naast de twee organisatoren, ook Luce Beeckmans deel aan de discussies.

Prof. Premesh Lalu zal op 8 december ook een keynote lezing geven en die dag is er om 17h00 een boeklancering over de Zuid-Afrikaanse fotograaf Yasser Booley. Op woensdag 7 december, 16h00, geeft dr. Bradley Rink een gastlezing over zijn eigen onderzoek.

Voor meer info over GAPSYM10, zie: http://www.gap.ugent.be/GAPSYM10

Session: African Urban (History) Matters. Collaborative Research between UGent and UWC/UNIKIN

Categorieën: Lezingen en Symposia
Trefwoorden: , , , , , , ,