NL | EN

Verloren Werelden – Architectuurfilms

hqdefaultOp zondag 18 december, vanaf 13u00, toont het Vlaams Architectuurinstituut i.s.m. Argos vijf architectuurfilms die documentairemaker Jef Cornelis (°1941) en kunst- en architectuurhistoricus Geert Bekaert (1928-2016) in de jaren 1960-’70 maakten in opdracht van de toenmalige BRT.

De films geven een uniek beeld van verschillende werelden die elk op hun eigen manier ‘verloren’ zijn gegaan of opgelost in de (Vlaamse) moderniteit: Park Abdij Heverlee (1964); Bouwen in België (1971); M’ZAB: Stedelijk wonen in de woestijn (1974); Ge kent de weg en de taal (1976); Landschap van Kerken (1989).
Architectuurtheoreticus Bart Verschaffel en architectuurcriticus Christophe Van Gerrewey voorzien de nodige duiding.

Info & (gratis) inschrijving:
http://www.vai.be/nl/activiteit/filmnamiddag-verloren-werelden-5-films-van-jef-cornelis-geert-bekaert

Categorieën: Lezingen en Symposia
Trefwoorden: , , ,