Jokerweek 2017: Dot-to-Dot

logo a3Jokerweek 2017: Dot-to-Dot

Van 23 tot en met 31 maart organiseert de Vakgroep Architectuur & Stedenbouw i.sm. de studentenvereniging ‘De Loeiende Koe’ en de Tweede Masterstudenten de jaarlijkse Jokerweek.

De Jokerweek 2017 staat in het kader van de viering van 200 jaar UGent. Op 8 oktober organiseert de UGent een groot evenement in de stad. Langs het parcours van de Plantentuin tot aan het Pand zullen die dag tal van workshops, experimenten, lezingen, debatten… plaatsvinden. De universiteit toont hiermee haar intellectuele arbeid en maatschappelijke relevantie aan een groot publiek.

Gedurende de Jokerweek worden de studenten uitgedaagd om voorstellen te ontwerpen die op 8 oktober het parcours visueel kunnen vormgeven. Eén groep van studenten zal zich concentreren op het parcours als geheel. We vragen deze studenten om strategieën te ontwikkelen die doorheen de stedelijke ruimte een ‘gedachtenstroom’ waarneembaar maken. Een tweede groep van studenten nodigen we uit om in een werfsfeer via maquette en mock-ups installaties te ontwerpen op 5 locaties langsheen het parcours (De Ledeganck, de Rozier, de Krook, de Aula en het Pand) en dit met 4 vooropgestelde materialen (Bamboe, plastic, touw en houten platen).

De Jokerweek wordt opgevat als een grote ontwerpwedstrijd. Op vrijdag 31 maart worden alle resultaten tentoongesteld in een expositie in het UFO. Deze tentoonstelling kan bezocht worden tot en met vrijdag 7 april. Uit de resultaten van deze week zullen een aantal projecten geselecteerd worden om tegen 8 oktober verder uit te werken en te realiseren.

Tentoonstelling:

Plechtige opening: vr 31 maart om 17:00
Openingsuren: ma 3 – vr 7 april van 08:00-18:00
Locatie: Universiteitsforum, Sint-Pietersnieuwstraat 33, 9000 Gent

Meer informatie kan u vanaf vrijdag 24 maart vinden op de website: www.jokerweek.be

Categorieën: Jokerweek