Lezing Mass Studies + JDS Architects

2017-03-06 at 08.58Dinsdag 10 maart 2017, 20:00, Plateauzaal, J. Plateaustraat 22, 9000 Gent

Minsuk Cho en Julien De Smedt, inmiddels beiden internationale architectuursterren, geven samen een lezing voor Archipel!

Minsuk Cho (°1966) ontdekken is een must. De Zuid-Koreaanse architect tekent voor een indrukwekkend architectuurparcours, balancerend tussen architectuur en kunst, tussen metropolitane grootschaligheid in een stad als Seoul of een kleinschalige installatie voor een tentoonstelling of dansvoorstelling. Een prikkelende maatschappijvisie en een bruisende architectuur. Minsuk Cho is geboren in Seoul en studeert architectuur aan de Yonsei University in Seoul en aan de Columbia University in New York. Hij begint zijn carrière bij KOL/MAC en Polshek&Partners in New York en verhuist naar Nederland om te werken voor OMA in Rotterdam. Een grote verscheidenheid aan architecturale en/of stedenbouwkundige projecten op diverse locaties en schalen beheersen het werkterrein waardoor een ruimdenkende wereldvisie is ontwikkeld die voelbaar blijft doorheen hun carrière. Mass Studies is de naam van het bureau in Seoul.

Julien De Smedt (°1975) kennen is een must. Hij groeide op in Evere en maakte als tiener de straten van Brussel onveilig met zijn skateboard. Via zijn studies architectuur kwam hij in het buitenland terecht. Eerst in Rotterdam bij het wereldvermaarde Office for Metropolitan Architecture van Rem Koolhaas, daarna in Kopenhagen waar zijn carrière echt van de grond kwam, met de oprichting van PLOT, samen met Bjarke Ingels. JDS Architects heeft op vandaag kantoren in Kopenhagen, Brussel en Shanghai. De voor ons meest gekende projecten liggen in de Scandinavische landen, waaronder de IJsberg in Aarhus en de Holmenkollen Ski Jump. Op 25 februari 2016 opende het spectaculaire ‘Maison Stéphane Hessel’ in Rijsel.

Organisatie: Archipel ism Vakgroep Architectuur en Stedenbouw.
Info en reserveren via: http://archipelvzw.be/nl/agenda/576/mass-studies

Categorieën: Lezingen en Symposia