Book launch ’18th-century Neapolitan staircases’

Screen Shot 2017-04-06 at 09.37.29U bent van harte welkom op de boekvoorstelling SHOWPIECE AND UTILITY EIGHTEENTH-CENTURY NEAPOLITAN STAIRCASES DIRK DE MEYER with a preface by KERSTEN GEERS A&S/books

Het boek documenteert trappen van architect Ferdinando Sanfelice en tijdgenoten. Het toont het moment waarop de trap zich transformeert van de traditionele, monumentale baroktrap naar de trap die in het palazzo vier, vijf of meer verdiepingen verbindt. Deze trappen beantwoorden tegelijk aan kwesties van aristocratische etikette en van praktische planorganisatie, maar ze vormen ook de voorlopers van de trap in het moderne appartementsgebouw. Het boek is het resultaat van een Master Seminar in Architectural History, aan de Vakgroep Architectuur en Stedenbouw, Universiteit Gent, en is het werk van 23 studenten onder leiding van prof. Dirk De Meyer. 128 pp, talloze kleur- en z/w-illustraties.

De boekvoorstelling wordt vergezeld van een kleine tentoonstelling, en een drankje. vrijdag 30 juni 2017, 17:00 Faculteitsbibliotheek Ingenieurswetenschappen en Architectuur, Jozef Plateaustraat 22, 9000 Gent

Categorieën: Geen categorie