NL | EN

Maarten Van Den Driessche

Categorie: Gastprofessor
Telefoon: +32 (0)9 264 37 46
E-mail: Maarten.VanDenDriessche@UGent.be


Biografie

Maarten Van Den Driessche (Kortrijk, ° 1979) is doctor ingenieur-architect (UGent, 2002).  Hij is als doctor-assistent verbonden aan de Vakgroep Architectuur & Stedenbouw van de Universiteit Gent en als deeltijds docent architectuurtheorie aan Faculteit Architectuur KULeuven Gent en Brussel.

In 2010  kreeg hij een stipendium aan de Akademie Schloss Solitude, Stuttgart (jury: Beatriz Colomina, Philip Ursprung).  In november 2009 verdedigde hij het proefschrift ‘Architectuur van het schoolcomplex in de Belgische Context (1842-1972)’ tot het behalen van een doctoraatstitel (Promotor: Prof. Bart Verschaffel).

Zijn afstudeerproject ‘Forum voor Dans en Muziek, Waalse Krook’ (met Nathalie Van Hulle) kreeg de baksteenprijs 2005. Dit project werd geselecteerd voor Archiprix Best Graduation Projects 2005 en werd in Tielt, Gent en Istanbul tentoongesteld. In 1999 was hij 2de laureaat van de ‘Renospecto student awards’.

Hij was vormgever en medeauteur van Verschaffel, Van Den Driessche, Philippe Vander Maren (2004) ‘Charles Vandenhove Gemeentehuis Ontmoetingscentrum Ridderkerk’. Samen met een onderzoeksteam van de Universiteit Gent maakte hij: Verschaffel, Van Den Driessche, e.a. (2006)  ‘De school als ontwerpopgave’. Sinds 2009 leidde hij verschillende onderzoeksprojecten onder de vlag van labo A (UGent- VA&S). Hij publiceerde verschillende tijdschriftartikelen en boekbijdrages.

Download Curriculum