NL | EN

Nele De Raedt

Categorie: Assistent
Telefoon: +32 (0)9 264 94 70
E-mail: Nele.DeRaedt@UGent.be


Biografie

Nele De Raedt (° 1988) studeerde in 2011 af als ingenieur architecte aan de Universiteit Gent. Tijdens een Erasmusuitwisseling aan de architectuurfaculteiten Ludovico Quaroni en Valle Guilia in Rome werkte zij aan haar masterscriptie, genaamd “Stadscultuur en publieke ruimte in Rome: Het contrast tussen Campo de’Fiori en Piazza Farnese”. Na een jaar werkzaam te zijn als ingenieur architecte in het architectuurbureau Urban Platform cvba, startte zij als assistent aan de Vakgroep Architectuur en Stedenbouw.

Sindsdien werkt Nele aan haar doctoraatsproject: “Sociale codes en praktijken in relatie tot de architectuur en de architectuurtheorie van de Renaissance: de impact van de eercultuur op de literaire en gebouwde vorm van het palazzo” onder het promotorschap van prof. Maarten Delbeke. Gedurende deze periode nam Nele ook deel aan verschillende workshops, summer schools en conferenties. In januari en februari 2014 verbleef zij voor twee maanden aan de Belgische Academie in Rome, dankzij de Stipendia Academiae Belgicae. Naast haar onderzoeksactiviteiten is Nele werkzaam in tal van onderwijsactiviteiten aan de vakgroep.

Als actief lid van de EAHN (European Architectural History Network) engageert Nele zich als Editorial Assistant voor het academisch tijdschrift Architectural Histories, the open access journal of the EAHN.

Van januari tot december 2015 onderneemt Nele een onderzoeksverblijf in Firenze, dankzij een beurs van het Kunsthistorisches Institut in Florenz (KHI – Max-Planck-Institut). Gedurende dit jaar maakt Nele deel uit van de onderzoeksgroep “Ethik und Architektur” geleid door Brigitte Sölch en Hana Gründler met Alessandro Nova.

Download Curriculum