Onthaaldag 2014-2015

De onthaaldag voor de nieuwe bachelorstudenten architectuur vindt plaats op donderdag 18 september om 9u, Plateaugebouw auditorium D.

In de voormiddag is er een eerste kennismaking voorzien met de lesgevers van het eerste jaar en de studentenorganisaties De Loeiende Koe en VTK. Ook wordt er een rondleiding in het Plateaugebouw georganiseerd. Daarnaast wordt de nodige informatie verschaft over studie- en trajectbegeleiding, het monitoraat  van de universiteit.

Na de middagpauze worden de aspirant-architecten op sleeptouw genomen door de stad voor een architectuurwandeling.

http://www.ugent.be/ea/nl/actueel/agenda/onthaaldag.htm

Openingsuren bibliotheek tijdens de kerstvakantie

131217 openingsuren bibliotheek tijdens de kerstvakantie Openingsuren bibliotheek tijdens de kerstvakantieTijdens de Kerstvakantie is de bibliotheek gesloten van 23 december 2013 tot en met vrijdag 3 januari 2014.
Er worden tijdens deze periode ook geen IBL-aanvragen verwerkt.

Op dinsdag 7 januari 2014 sluit de bibliotheek om 15u.

Technisch Consult

131112 technisch consult Technisch ConsultVanaf deze week staat de atelierploeg Architectuur en Bouwdetail opnieuw in voor Technisch Consult. Studenten van ontwerpstudio’s BARCH2 tot MARCH2 kunnen er terecht voor advies met betrekking tot bouwtechnische of bouwfysische aspecten die een inherent deel uitmaken van de ontwerpopgaven, bijzondere vraagstukken of scripties.

Het is geen ‘extra begeleiding’ en ook niet de bedoeling dat de we technische oplossingen aanbieden zonder meer. Van de studenten wordt een specifieke inbreng verwacht met betrekking tot bouwtechnische concepten (structuur, stabiliteit, bouwfysica, installaties, detail, gevel,…). We willen doelgericht dieper ingaan op deze aspecten van het ontwerp, en deze naast / in relatie tot andere parameters verfijnen.

De begeleiding gaat door in Atelier 2 / Crisiscentrum op afspraak. Reserveren per e-mail, met beknopte omschrijving van het gevraagde advies. Lees verder »

Aangepaste openingsuren bibliotheek

Aangepaste openingsuren : voortaan is de bibliotheek op donderdag open van 10u tot 18u.

Bibliotheek: gewijzigde openingsuren tijdens de zomermaanden

Vanaf maandag 1 juli t.e.m. vrijdag 13 september is de bibliotheek

Open:
elke weekdag van 09u00 tot 13u00
Uitgezonderd maandag 1 juli: van 09u00 tot 12u00

Gesloten:
di 2 & do 11 juli, ma 22 t.e.m. ma 29 juli
do 15 & vr 16 augustus
di 10 & vr 13 september