Exhibiting architecture à la manière de

De architectuurtentoonstelling is vandaag niet alleen een medium om ontwerpen of onderzoek publiek te maken, ze laat ook uitgesproken auteursbenaderingen in het maken van tentoonstellingen zien. In dit seminarie onderzochten masterstudenten de middelen en strategieën van geselecteerde ‘tentoonstellingsauteurs’. De opgave was een formule en infrastructuur te ontwerpen om studentenwerk tentoon te stellen binnen de vakgroep. Zeven duo’s maakten een kritische toe-eigening met een tentoonstellingsproject ‘à la manière de’ architecten de vylder vinck taillieu (Cleo De Laet & Louis De Mey); Architecture Workroom Brussels (Kjell Keymolen & Olivier Pareyn); Bovenbouw (Lode Lefevre & Lies Quatanne); Kris Kimpe (Lorenzo Alaimo & Lorenzo Grieco); Office Kersten Geers David Van Severen (Robby Fivez & Simon Martens); Rotor (Dries De Muynck & Joren Steens); en Richard Venlet (Can Chen & Ines Terstappen).

Dit ontwerpmatig onderzoek verscheen in 2016 ook in het Journal of Architectural Education.